PREVENCIÓS ELJÁRÁS

Az adósság behajtásának megkezdése előtti utolsó szakasz, mikor elkerülhető a magas költségek, melyek az eljárás során merülnek fel. 

Fontos, hogy ezen szakaszban több mozgástere van mindkét félnek, hogy egy kedvező megállapodás jöjjön létre. 

A kölcsönadó és a kölcsönvevő részére is fontos az idő faktor, mivel a kölcsönadó a pénzét szeretné visszakapni, míg a kölcsönvevő nem kíván a megállapodástól magasabb összeget teljesíteni. 

ADÓSSÁGRENDEZÉS

Az adósságrendezési eljárás során a megállapodás az alábbi módon történik:

  1. A fennálló tartozás csökkentése kamatok bizonyos mértékű elengedésével vagy teljes kamatelengedés által
  2. A fennálló tartozás új megállapodás keretében való teljesítése
  3. A fennálló tartozás jelentős mértékű elengedése, amennyiben egyösszegű megfizetést tud teljesíteni

VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS


  1. A végrehajtási eljárás szüneteltetése vagy megszüntetése, amennyiben a rendelkezésre álló iratok alapján ennek ténye megállapítható
  2. A végrehajtási eljárás megszüntetése elévülés esetén
  3. A végrehajtási eljárás során az ingatlan árverés elkerülése
  4. A végrehajtási eljárás során Önnel szemben olyan eljárási cselekményt foganatosítottak, ami a hatályos szabályozás szerint jogsértő

KÖVETELÉSKEZELÉS

Amennyiben Cégének olyan kintlévősége van, ami lejárt és behajtható, akkor peres eljárás nélkül végrehajtható. A követeléskezelés lényege, hogy a hosszú peres eljárás nélkül egy gyors és konstruktív megállapodás jöjjön létre, mely mindkét fél számára elfogadható. A követeléskezelés által fontos figyelembe venni, hogy az üzleti érdekek sérelme nélkül kell eljárni és a jó hírnév betartása mellett. 

NEMZETKÖZI KÖVETELÉSKEZELÉS

Számos esetben előfordul, hogy a kötelezett akinek teljesíteni kellene külföldre költözik a tartozás rendezése nélkül. A magyar végrehajtás útján ezen tartozások behajthatatlanok maradnak, mivel a törvény kizárólag Magyarország területére terjed ki, így határon túl eljárni törvényi felhatalmazás hiánya miatt nem lehet.  

Erre nyújt megoldást Cégünk és partner irodái akikkel együtt a világ bármely pontjára is költözött adósa a tartozás elől nem tud menekülni. 

Cégünk minden esetben betartja a helyi jogszabályokat és a helyi hatóságokkal együttműködve jár el. 

Kapcsolat

Kérjük, adja meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.